שרימפס בגבינה כחולה ואגוזים

נוב 12, 2011

שרימפס בעיני זה מאכל מדהים! אני לעולם לא מרגישה ששבעתי ממנו והוא תמיד מרגש אותי..!

אמנם בישראל זה לא קל להשיג שרימפס טריים וטעימים, אבל יש חלופה הוגנת בהחלט ובעלת מחיר סביר בטיב טעם, הלא היא שרימפס קפוא.

אני קונה את השרימפס המקולפים אבל הלא מבושלים (תזהו אותם לפי זה שהם בצבע כחול אפרפר), והם בשקית של קילו ככה שאפשר להנות מהם להרבה זמן.

אני משוגעת על הרוטב הזה במיוחד..! צ'ופ ואני אכלנו משהו דומה במסעדת קימל וזה השחזור שלנו. זה לוקח בערך 5 דקות הכנה, ובערך רבע דקה לחסל את הכל אבל אח"כ נשאר רוטב שהכי כייף בעולם לנגב אותו עם לחם (או לחמניית קרואסון).

המצרכים:

כף חמאה
כף שמן זית
חצי מיכל שמנת מתוקה לבישול (אפשר גם 10% שומן)
2 שיני שום פרוסות דק (אפשר להחליף בשתי כפיות שום כתוש קפוא)
30 גרם גבינה כחולה (דנבלו היא מעולה כי יש לה הרבה טעם).
חצי קילו שרימפס מופשר או טרי, מקולף אבל עם הזנב
רבע כוס אגוזי מלך קצוצים

לעבודה:

מתחילים עם מחבת גדולה. מחממים אותה על אש גבוהה וכשהיא חמה שמים בה את החמאה ואת שמן הזית (משתמשים גם בשמן זית כדי שהחמאה לא תישרף)

שמים חמאה במחבת החמה

מוסיפים את השום

שופכים את השמנת כשהשום מעט משחים

מוסיפים את הגבינה הכחולה וממיסים אותה

מטבלים במעט מלח ופלפל גרוס ומוסיפים את השרימפס

מערבבים היטב ומורידים כשהשרימפס הופכים לכתומים (לאחר 3 דקות בערך…). חשוב להוריד אותם מהאש בדיוק כשהם מפסיקים להיות שקופים והופכים כולם לכתומים, כי אם מבשלים אותם יותר מדי הם נהיים צמיגיים וזה לא כייף וגם לא טעים.

מעבירים לצלחת הגשה

ומפזרים מעל את האגוזים

זהו, סיימתי להציג. עכשיו לכו להכין.

בתאבון!


5 תגובות

  • איזו השקעה!! את מקבלת תן-ביס? :)

  • היי!
    תודה על המתכון!
    אכלתי מנה של שרימפס בגבינה כחולה במסעדת קלואליס לפני כמה חודשים, והתעלפתי ממנה.
    מאז אני חולמת לשחזר. אתמול הכנתי לפי המתכון שלך ויצא לי מדהים!
    תודה!

    • עדי, תודה! שמחה שאהבת :)

  • בדיוק עומדת להכין עם שרימפס קפואים. שאלה חשובה! להכניס את השרימפסים קפואים למחבת או להפשירם לפני כן?
    מקווה שתעני בזמן :)

    • היי לואיז,
      השרימפס צריכים להיות מופשרים. את יכולה להפשיר אותם במי ברז זורמים. מקןוה שלא מאוחר מדי :)

כתוב תגובה