פטריות ממולאות בגבינות וצנוברים, ברוטב יוגורט

דצמ 4, 2011

פטריות ממולאות הוא אחד הזיכרונות הכנת אוכל הראשונים שלי. זה היה לפני משהו כמו 12 שנה, כשלאחד מהאחים שלי היה יום הולדת.

אמא שלי הזמינה את כל במשפחה והתפקיד שלי היה להכין פטריות ממולאות. לפני ההכנה ישבנו אמא שלי ואני, וחשבנו יחד באיזה גבינות למלא ומה נוסיף פנימה.
לפני ההגעה של כולם חיממתי את הפטריות, שמתי שלולית קטנה של רוטב ו-3 פטריות על צלוחית קטנה, וכל סועד קיבל לו מנה אישית. כל כך התרגשתי מהמאורע הזה שהמתכון הזה בתוספת שינויים קלים נשאר עמי עד היום.

החלטתי שיש דברים שאסור למנוע מהציבור, וזה אחד מהם. והרי לכם מתכון של פטריות ממולאות בגבינות וצנוברים, אשר שוחה לו ברוטב של יוגורט ועירית.

מצרכים:

למילוי –
2 חבילות פטריות שמפניון (עדיף פטריות בינוניות או גדולות)
1 חבילת גבינת פרומז' עזים למריחה 5% (לא פרומעז), אם לא מוצאים אפשר להשתמש בגבינת שמנת
כ-30 גרם גבינה מלוחה מגורדת (אני משתמשת בגבינה 3%)
שתי פרוסות גבינה צהובה קשה (גאודה, עמק, מה שיש…)
1/3 כוס צנוברים
2 כפות פירורי לחם
מעט פלפל גרוס
לרוטב –
10 גבעולי עירית
300 מ"ל יוגורט (2 גביעים קטנים או אחד וחצי גביעים גדולים)

הכנה:

מוציאים את הרגליים של הפטריות ושומרים אותם בצד לאחר כך.

מקלפים את הפטריות, אני מעדיפה לקלף כי זה יותר נקי לדעתי. אבל זו טרחה וזה הדבר שייקח לכם הכי הרבה זמן בכל המתכון הזה. אז אם לא רוצים להתעסק עם זה אפשר רק לנגב אותם עם מטלית לחה. אבל לא לשטוף אותן כי הן סופחות נוזלים והם לא יצליחו להחזיק מעמד באפייה.

מוציאים את החלק הכהה מהפנים של הפטריה עם כפית ומנקים אותה היטב מבפנים. עושים את זה כדי להשאיר מקום למילוי.

מחממים מחבת וקולים בו את הצנוברים. שימו לב שהם לא נשרפים. ומניחים אותם בצד להתקרר.

זוכרים ששמנו בצד את הרגליים של הפטריות?

אז שוטפים אותן היטב, ומורידים את החלק שהיה מחובר פעם פעם לאדמה. ואז טוחנים בבלנדר רגיל או בלנדר מוט.

מוסיפים לרגליים את הגבינות.

קורעים את הגאודה או הגבינה הצהובה ומוסיפים גם אותה

אנחנו לא שמים מלח בתערובת הזאת כי יש לה מספיק טעמים והיא נפלאה כמו שהיא. מערבבים היטב ומוסיפים את הצנוברים, הפלפל השחור ופרורי לחם. המטרה של פרורי הלחם היא להחזיק את כל התערובת של הגבינות בזמן האפייה בתנור.

מערבבים היטב את התערובת ומתחילים את המילוי.

ממלאים את הפטריות היטב עם כף. לא לפחד, זה לא ייגלוש.

עוטפים את הפטריות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

מורידים את הכיסוי לאחר 20 דקות ונותנים לפטריות עוד רבע שעה או עד שהן משחימות יפה והנוזלים בתבנית כמעט לגמרי מתאדים. הנה, כאן ניתן לראות שהם לא התאדו לחלוטין וזה לגמרי בסדר.

בינתיים כשהפטריות בתנור, קוצצים את העירית דק דק

שופכים את היוגורטים לקערה ומוסיפים להם את העירית הקצוצה. השילוב הזה מנצח, ואפשר להשתמש ברוטב הזה בתור מטבל לנאצ'וס, ממרח בסנדוויץ' או סתם לנשנוש כמו שזה. זה פשוט להיט!

מערבבים את היוגורט והעירית ומצלחתים!

אם רוצים לשים במרכז השולחן שופכים את תערובת היוגורט לצלחת עם שוליים גבוהים ומניחים מעל את הפטריות הממולאות. אם רוצים להגיש במנות אישיות שמים בתחתית כל צלחת 2 כפות רוטב יוגורט ו2-3 פטריות.

תהנו!


2 תגובות

  • טעים לי!

  • משהו מוכר! :) ו..מתגעגע. מקסימה ומוכשרת וזה אוביקטיבי :))))

כתוב תגובה