סלט אטריות שעועית ומלפפונים – מזרח רחוק ב-10 דקות

דצמ 4, 2012

לפני חודש חזרתי מתאילנד והחלטתי שאני חוזרת גם לכתוב.
אז תחילה אני מתנצלת שהשארתי אתכם רעבים. התעסקתי בעצמי יתר על המידה ועכשיו הגיע הזמן להעניק קצת למי שהיה סבלן.

אז מה הביא אותי למנה הזאת? בבוקר החזרה שלי מתאילנד קבעתי עם אבא שלי ארוחת שישי אצלנו. אבא שלי הפסיק לצרוך גלוטן לאחרונה ואני שאלתי את עצמי למה הכנסתי את עצמי לזה…?

מלאת השראה מתאילנד וחרדה מעניין הגלוטן חיפשתי אחר תחליפים משביעים וטעימים ונפלתי על עניין אטריות השעועית.

וכך בשילוב מתכונים מרחבי הרשת וטעימות, תיקונים, ושוב טעימות ותיקונים הגעתי לדבר הבא, סלט מרעננן וכייפי בטירוף, שביום למחרת הוא אפילו יותר טעים!

מצרכים (ל-4 מנות צד או 2 מנות עיקריות)
4 מלפפונים בינוניים
חופן עלי כוסברה (מי שלא אוהב יכול להכין עם פטרוזיליה)
שקית אטריות זכוכית (גלאס נודלס או בשמן השני אטריות שעועית)
2 כפות חומץ בלסמי
לימון 1
2 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
חצי כפית גינג'ר גרוס או מיובש (לא חובה)
מעט צ'ילי מיובש (לא חובה)
כרבע כפית מלח
ומעט פלפל שחור גרוס

הכנה
אטריות נודלס נראות ככה באריזה שלהן:

תיזהרו לא להתבלבל עם אטריות אורז – זה דומה אבל הטעם מאוד שונה, אפשר להשיג את זה בכל סופר נורמלי, ובוודאות בעדן טבע מרקט. זה אמור לעלות 5-6 ש"ח.

אחרי שהשגתם אטריות, מוציאים אותן מהשקית, מרתיחים מים בקומקום ושמים את האטריות בקערה. חשוב לשים לב שחותכים היטב את כל החוטים וזורקים אותם – מי שהגה את האריזה הזאת לא חשב על הדימיון בין החוטים הלבנים לאטריות הלבנות…
שופכים על האטריות את המים הרותחים ומחכים 5 דקות. כן, את האטריות האלו לא צריך לבשל.

בזמן הזה מתחילים בקיצוץ המלפפונים, אני משתמשת בקולפן תאילנדי שעושה שרוכים דקים מהמלפפונים אבל אפשר גם לפרוס דק דק ולחתוך את הפרוסות לאורך לשרוכים, או אפילו להשתמש בקולפן לאורך המלפפון ואז לפרוס את הפרוסות לשרוכים.

המראה של המלפפונים צריך להיות דומה לאטריות – דרך מעולה להתל בכל מי שלא אוהב מלפפונים.

בינתיים עברו לנו 5 דקות ואפשר לסנן את האטריות מהמים הרותחים ולקרר אותם במי ברז קרים.

מסננים אותן שוב ומוציאים מהן את כל המים ומוסיפים למלפפונים.

עכשיו לרוטב:

קוצצים דק את הכוסברה או את עשב התבלין האחר שבחרתם ושמים בקערה קטנה יחד עם כל מרכיבי הרוטב. מי שרוצה להשתמש בצ'ילי טרי במקום יבש מוזמן, אבל שייקח בחשבון שזה עשוי להיות מאוד חריף אז כדאי לקצוץ מעט ולוותר על הגרעינים, תטעמו בסוף ותוסיפו עוד אם זה לא מספיק חריף.

טועמים את הרוטב ובודקים שהוא קצת מלוח וקצת חמוץ ואז שופכים על האטריות ומלפפונים ומערבבים טוב טוב עד שהכל נצבע בגוון בז' עדין. טועמים שוב ומתקנים לפי איך שטעים לכם (כן, אחריות שלכם שיצא לכם טעים. אם בא לכם שאני אבדוק אתם מוזמנים להזמין אותי לטעום :) )

אם יש לכם זמן שימו את הסלט במקרר לאיזה חצי שעה כדי שיתפוס קצת טעם, האטריות עפות על רוטב.

כשמגישים מעבירים לכלי מגניב ומפזרים מעל עוד קצת כוסברה או בוטנים או קשיו – מה שבא לכם.

אפשר להגדיר את זה כהצלחה, אבא שלי עף מהיכולת לחזור לאכול דברים בצורת אטריות (הוא מאוד אוהב פסטה…) וצ'ופ חוזר כמה פעמים בשבוע מהסופר עמוס מלפפונים ואטריות – כדי שאני אבין את הרמז.

יאללה, תהנו במזרח ותביאו לי צפרדע מעץ

;


תגובה אחת

  • תודה!

כתוב תגובה