עוגת גבינה עננים

יול 1, 2014

נעלמתי למלא זמן ובאתי כדי לחזור בגדול!
ואין דרך טובה יותר לעשות את זה מאשר לחזור עם העוגה האהובה עליי מכל, עוגת גבינה עננים מבוססת על עוגת הגבינה של סבתא חנה ועם כמה שדרוגים שלי. ואין דרך טובה יותר לעשות את זה מאשר עם תמונות מטריפות ומגרות שצילמה שי המוכשרת כל כך שיש לה בלוג צילום משגע שאתם חייבים לדגום (וגם כדי לראות עוד תמונות מהיום המקסים שהיה לנו יחד).

עוגת גבינה עננים

אם בא לכם להרשים זאת העוגה בשבילכם. קלה כמו עוגה בחושה, טעימה כמו פטיסרי, ויפה כמו עוגה של חתונה. קבלו את המלכה!

רכיבים

לבסיס
1 חבילה של עוגיות לוטוס (עדיף את אלו שלא ארוזים אחד אחד כי זה לוקח נצח לפתוח את כולם)
50 גרם חמאה

לעוגה
5 ביצים
1 כוס סוכר
625 גרם גבינה לבנה 5% (אני הכי אוהבת סקי אבל גם האחרות עובדות, ה-5% זה מה שנותן לעוגה את המרקם שלה, אל תתפשרו פה)
3 כפות גדושות של קורנפלור
2.5 כפות של אינסטסנט פודינג וניל (או שוקולד לבן)
2 שקיות סוכר וניל
גרידת לימון (בערך כפית)

לקרם
יתרת האינסטנט פודינג
1 מיכל שמנת להקצפה
1 כוס חלב

מצרכים לעוגת גבינה עננים

הכנה

בסיס
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מפוררים את העוגיות לפירורים קטנים (אפשר בידיים), ממיסים את החמאה ומוסיפים לפירורי העוגיות. לשים עד שהחמאה נספגת בכל הפירורים.

מפוררת בידיים

פירורי לוטוס

משטחים את תערובת העוגיות בתחתית תבנית 24״ או 26״ (גם מלבנית סטנדרטית יכולה לעבוד כאן).

משטחים בתבנית

אופים למשך 10 דקות, מוציאים את התבנית ומורידים את חום התנור ל-160 מעלות.

בסיס אפוי

עוגה
מניחים תבנית עם מים רותחים בבסיס התנור כדי שהוא ייתמלא באדים.
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.

הפרדת ביצים

מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר במהירות גבוהה עד שהקצף יציב ומבריק.

התחלת הקצפה

קצף ביצים

מערבבים את החלמונים ויתרת החומרים של העוגה יחדיו עד שאין יותר גושים.

IMG_9763

מערבבים

מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה בשלושה שלבים עד שהקצף כולו נטמע בתערובת.

מקפלים פנימה את הקצף

תערובות מעורבות

שופכים את התערבות על הבסיס האפוי ומשטחים.

תערובת עוגה על הבסיס

עוגת גבינה מוכנה לתנור

 מכניסים לאפייה בשלב האמצעי למשך כ-40 דקות עד שהעוגה זהובה .

מכניסים לאפייה

עוגת גבינה אפויה

נותנים לעוגה להתקרר בתוך התנור עד שהוא קר לחלוטין וגם העוגה במטפרטורת החדר או אפילו פחות. אם נוציא אותה מוקדם מדי היא תצנח, תהיה דחוסה מדי ויהיה לה שקע מבאס באמצע.
בינתיים בוחרים קישוטים.

קישוטים

מוציאים את העוגה מהתנור ומעבירים למקרר להתקררות מלאה.

העוגה אפוייה

כשהעוגה קרה מקציפים את כל חומרי הקרם לקצף יפה אבל לא סמיך מדי ומשטחים על העוגה.

קרם על העוגה

בוחרים קישוט ומביאים לחמות כדי להרשים.

מקשטים

עוגת גבינה עננים

עוגת גבינה אפויה

ותודה ענקית לשי המדהימה!


3 תגובות

  • מוכשרות אתן,שידוך משמיים.

  • האם החלמונים גם נכנסים לבלילה?

    • כן, אני מבינה שזה לא היה ברור אז אני אוסיף את זה. תודה!!

Leave a comment to Gilah