לחם תירס ממיס לבבות

אוג 30, 2014

הפוסט הזה מוקדש לחברים שלי שמאבדים את המתכון של לחם התירס. אחת לחודש בערך אני מקבלת הודעה עם בקשת תזכורת למתכון, והחלטתי שהגיע הסוף לזה.

לחם תירס

לחם התירס הוא מאפה שאחרי הפעם הראשונה תרצו לשחזר אותו מלא פעמים כי הוא כל כך קל. תמיד הערכתי מתכונים שמסבים מלא אושר אבל דורשים מעט עבודה, אבל זה הווינר האולטימטיבי של העצלנות. הוא רך ומתקתק אפשר לאכול אותו כחטיף או כלחם. הוא נחטף בארוחות בראנץ׳ והוא תמיד נראה יפה ומושך.

הבסיס שלו הגיע אליי ממתכון רוסי של לחם תירס ששיכללתי ושיניתי קצת, תנסו בעצמכם :)

עוד דבר יפה זה שאפשר קצת לשחק בכמויות. לחם תירס לא דורש דיוק מיירבי (תמיד אומרים שבאפיה חשוב לדייק, כאן לא), קצת פחות או קצת יותר קמח לא ייעשו שינוי מהותי… תנסו פעם אחת כמו במתכון ואח״כ תוכלו לשחק עם זה.

יאללה, נתחיל?

רכיבים

2 כוסות קמח תירס (לא קורנפלור)
1 כוס קמח רגיל
1 שקית א. אפייה
2 ביצים
500 ליטר יוגורט (אפשר להמיר חלק בחלב – אני בד״כ שמה שליש מהכמות חלב)
1/3 כוס סוכר
2 כפיות מלח
1/2 כוס שמן קנולה

רכיבים ללחם תירס

*יוצאות 2 תבניות אינגליש או כ-20 מאפינס (לחמניות)

הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים את כל הרכיבים יחדיו.

לחם תירס

לחם תירס

לחם תירס

לחם תירס

לחם תירס

מחלקים לתבניות.

לחם תירס

מקשטים בתוספות. אפשר להוסיף פנימה זיתים או קוביות של קשקאבל או גבינת חמד  (כן! עדיין מוכרים אותה! איזה כייף?!), מלמעלה אפשר לפזר טימין, בזיליקום, אורגנו, פלפל ירוק חריף, צ׳ילי, קצח ולמעשה כל מה שייתן עניין. תנסו, תתפרעו. זה ממש ממש כייף!

לחם תירס

לחם תירס

תוספות ללחם תירס

את המאפינס אופים כ-12-18 דקות ואת האינגליש  בערך 35 דקות. זה נורא תלוי בתנור, אבל מה שצריך להתקבל זה מאפה בצבע צהוב עז ומעט שחום בצדדים.

לחם תירס

לחם תירס

מומלץ להקפיא אותם כדי שהם לא ייתייבשו. הם יוצאים מעולה מהפשרה במיקרו.

כתבו לי איזה תוספות הוספתם פנימה, אני צריכה רעיונות לגיוון :)


תגובה אחת

  • וואו. כל כך הרבה זמן מרגע שפורסם ורק עכשיו גיליתי אותם!
    המאפייס יצאו פשוט מושלמים ( הוספתי שאטה, ומעט גבינת פטה עם קצח מלמעלה)
    תודה רבה לך על מתכון שקצר מלא מחמאות!

כתוב תגובה